blogg

/

SEO

/

0 min read

Video SEO: 7 tips for å optimere dine videoer for søkemotorene 

Når vi snakker om innhold er det ofte basert på det skrevne innholdet, altså tekst, men videoer og ikke minst riktig video optimalisering er også viktig å huske på når vi snakker innhold.

Videoinnhold har blitt spesielt populært med årene. Hvert minutt laster YouTube-brukere opp tilsvarende 20 timer med video, mens YouTube streamer 100 millioner videoer hver eneste dag. Cisco anslår også at video som innholdsformat vil fylle 80 % av Internett-trafikken innen utgangen av 2022, og studier viser at det er større mulighet for å rangere på Google og andre søkemotorer når man inkluderer video.

Videoer gir rikelig mulighet til å drive trafikk, potensielle kunder og til slutt forretning gjennom nettstedet ditt. Men det krever at du jobber ut fra en grunnleggende video innholdsstrategi der en rekke enkle SEO-regler er inkludert. Det har vi skrevet om her.

Hva er video optimalisering?

Video optimalisering handler om å optimalisere videoene dine på en måte som Google og andre søkemotorer 'oppdager' dem og gjør dem synlige for søkemotorbrukere som søker på emner som de enkelte videoene er bygget rundt.

Tips

1. Velg riktig sted å vise video innholdet

Når det gjelder å se video innholdet ditt, kan du gjøre det på ditt eget nettsted eller på et tredjepartsnettsted som YouTube. Hva som er riktig valg avhenger av hvilke mål du har satt deg.

Hvis du for eksempel genererer verdi gjennom visningene (for eksempel hvis du promoterer et produkt eller lignende), og du derfor ønsker å maksimere antall visninger, så er en tredjepartsside som YouTube det riktige valget. Dette er fordi YouTube allerede ønsker den mest innebygde trafikken.

Hvis du derimot har et mål om å bruke videoene dine til å få inn nye leads til hjemmesiden din, eller om du ønsker å øke volumet på nettstedets søkehenvisninger, bør du legge ut videoene dine på din egen side.

2. Velg en god tittel og beskrivelse

Akkurat som du ville valgt en god sidetittel og metabeskrivelse for ditt skrevne innhold på siden din, gjelder det samme prinsippet når du bruker videoinnhold. Hold tittelen kortfattet (60 tegn) med den viktigste informasjonen om videoen. Lag også en lettlest og brukervennlig beskrivelse slik at brukeren får en klar idé om hva videoen handler om. Husk også å bruke relevante søkeord både i videotittelen og i beskrivelsen.

3. Lag en thumbnail

I tillegg til tittelen og beskrivelsen, thumbnail noe av det første brukerne ser. Med riktig thumbnail kan du øke interessen til brukerne, og samtidig gi dem en idé om hva videoen din handler om. Det er imidlertid viktig at thumbnailen din lever opp til innholdet i videoen, da du ikke vil mislede brukerne.

Noen av de beste videoene på YouTube bruker et tilpasset thumbnail. Du kan se her hvordan det gjøres.

4. Gjør videoene korte og presise

For at brukerne ikke skal miste interessen, er det lurt å holde videoene korte og presise. Du bør ikke lage videoer som er lengre enn 10 minutter lange. Om du for eksempel sitter igjen med videoinnhold som er 20-30 minutter langt eller lenger, kan du vurdere å legge ut videoene som en serie. Med den får du også muligheten til å øke antall videoer som du kan bruke til å drive trafikk til nettstedet ditt.

5. Bruk en transkribering tjeneste

Å bruke en transkribering tjeneste er sannsynligvis en av de beste måtene å optimalisere videoen din på. Google kan ikke se en video og forstå innholdet, så det kan være lurt å bruke et verktøy som kan koble et transkript til videoen. Det gir søkemotorer og nettsteder som YouTube en bedre lesning av det faktiske innholdet i videoen din. Du kan velge om du vil manuelt registrere transkripsjonen og laste den opp til videotjenesten din, eller om du foretrekker å bruke en automatisk transkribering tjeneste. Dette skyver relevant innhold til søkemotorene, og gir samtidig søkemotorene et innblikk i selve konteksten til videoene dine.

Disse inkluderer:

  • Youtubes transkripsjon (men den fungerer kun på engelsk og en rekke andre språk)

  • HappyScribe

  • Du kan også ofte bruke oversettelsesbyråer så vel som innholdsbyråer til dette.

6. Last opp videoer regelmessig

Det er en god idé å ha en vanlig utgivelsesplan når det gjelder å laste opp videoene dine. Det er en måte for deg å fortsette å tiltrekke brukere til kanalen din og holde dem interessert i innholdet ditt. Last eventuelt opp videoer i faste intervaller - for eksempel en gang i uken, eller på en fast ukedag.

Du kan også vurdere å lage en spilleliste hvis du for eksempel laster opp videoer til YouTube. Dette gjør det lettere for brukere å finne akkurat de videoene de leter etter. Det er også en fin måte for deg å introdusere brukere for mer av innholdet ditt.

7. Tilføy strukturerte data

Et siste element som gjør Google helt gal etter videoene dine, er å legge til strukturerte data. Strukturert data er en type kode du skriver inn på nettstedet ditt som direkte kommuniserer ulike fakta til Google. I dette tilfellet må vi få tak i den typen strukturerte data som kalles VideoObject. Med den gjør du deg selv i stand til å få rich snippets på Googles søkeresultater samt øke sjansene dine for at Google i det hele tatt forstår, indekserer og rangerer video innholdet ditt.

Kom i gang med video optimalisering

Hvis du følger de syv video optimalisering tipsene vi har gitt deg her, er du minst ett skritt nærmere å øke trafikken til nettstedet ditt – noe som til slutt kan føre til flere kunder og salg.

Trenger du en sparringspartner for å optimalisere videoene dine slik at de blir oppdaget av søkemotorene, snakker vi veldig gjerne med deg. Vi jobber utelukkende med SEO, men under det spiller søkemotoroptimalisert videoinnhold en stor rolle, så om en prat høres tiltalende ut, be om en gratis SEO-analyse. Da vil du bli kontaktet av oss innen kort tid.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner dere mer organisk trafikk og konverteringer?

La oss se hva som skal til for å dere kan bli mer synlige i deres marked.

Savner dere mer organisk trafikk og konverteringer?

La oss se hva som skal til for å dere kan bli mer synlige i deres marked.