Case

SimplyJob fikk 1138% flere søkeord på side førsteside på Google på syv måneder

Konsulenter

Thomas Bogh

Savner dere mer organisk trafikk og konverteringer?

La oss se hva som skal til for å dere kan bli mer synlige i deres marked.

Nøkkelresultater

 • Økning i søkeord-rangeringer på førsteside på Google: 1.138%

 • Økning i månedlig trafikk: 351%

 • Økning i visninger: 781%

Siden august 2020 har vi jobbet med å utvide og optimalisere SimplyJobs synlighet via organiske søkeresultater. Dette arbeidet har ført til at SimplyJob i dag er øverst på Google på helt avgjørende søkeord som: ufaglært jobb, deltidsjobb over 18 og studentjobb Odense.

I dette caset ser vi nærmere på hvordan vi sammen har oppnådd disse resultatene:

 • Økning i organiske søkeord

 • Økning i månedlig organisk trafikk

 • Økning i visninger (synlighet på Google)

Avslutningsvis oppsummerer vi hva vi har gjort og hvilken effekt det har hatt. Det vil sannsynligvis være noen gode SEO-tips som din bedrift også kan bruke.

Men først ...

Hvem er SimplyJob?

SimplyJob er Danmarks største jobbportal for unge under 35 år. Dette gjør plattformen spesielt ideell for selskaper med ledige deltidsjobber, studentjobber og ufaglærte jobber.

På SimplyJob kan alle selskaper lage gratis stillingsannonser, invitere kandidater til intervju og dermed få god oversikt over rekrutteringsprosessen.

Samtidig kan kandidatene enkelt finne og 'sveipe' seg til mange spennende, ledige stillinger, blant annet innen butikk, salg, studentjobber og mye mer. Det tar mindre enn 1½ minutt å opprette en profil i appen deres, så er jobbsøkeren klar til å finne sin neste jobb.

La oss videre ta en titt på resultatene vi har oppnådd sammen.

Økning på 1 138% i organiske søkeord på førsteside

Grafen ovenfor viser utviklingen i antall organiske søkeord som SimplyJob rangerer på. En økning på 1 138% fra 62 søkeord tilbake i august 2020 til 765 søkeord i mars 2021.

Den gode nyheten er at kurven fortsatt stiger og potensialet er fortsatt stort. Om vi tar utgangspunkt i den totale mengden organiske søkeord som SimplyJob rangerer på (rangering 1-100), så har dette økt med 1.538% siden starten på samarbeidet tilbake i august 2020.

Det er imidlertid på side 1 i Google at det virkelig begynner å bli gøy. Derfor er det også gledelig å se at flere og flere relevante søkeord går fra rangering 11-100 og til topp 10.

Økningen i antall søkeord på side 1 har også betydd en markant økning i antall månedlige besøkende via organisk trafikk.

Økning i månedlig organisk trafikk

Siden starten av samarbeidet i august 2020 har det månedlige antallet besøkende gjennom organisk trafikk økt. Fra 1 916 besøkende i august til 8 649 i februar 2021.

Om vi sammenligner organisk trafikk i februar 2021 med februar 2020, var det en økning på 776% i antall besøkende.

Økning i månedlige visninger på Google

Etterhvert som flere søkeord vises på side 1, øker også antallet månedlige impressions (visninger). Impressions angir hvor mange ganger en bruker har blitt utsatt for en lenke til en av domenets URL-er i søkeresultatene

Det er de mange nye rangeringene på side 1 på relevante søkeord som gjør at så mange nye brukere finner SimplyJob på et organisk vis.

Hva har vi gjort? Hva er hemmeligheten bak disse resultatene?

 • Nettstedets URL-struktur er utvidet med nye landingssider for de spesifikke søkeordene vi valgte i samarbeid med SimplyJob i begynnelsen av perioden.
  Effekt: SimplyJob rangerer 765 søkeord på førstesiden. 99 søkeord er på topp tre.

 • Autoriteten til domenet er styrket gjennom relevante, autoritative og troverdige lenker.
  Effekt: Odense kommune, Slagelse kommune og Aarhus kommune lenker til Simplyjob.dk. Domenerangering har gått fra 22 til 28.

 • Løpende råd og sparring om hvordan vi kan styrke underdomenet via en optimalisert brukeropplevelse (UX).

Det må selvfølgelig understrekes at hver kunde hos Bonzer er annerledes, og at vi tar utgangspunkt i ethvert unike case og den nåværende ytelsen. Vi tilpasser Bonzers interne ressurser for å matche deres ønsker og behov på  best mulig måte.

Vi er veldig glade for samarbeidet med Bonzer. De er profesjonelle og dyktige hele veien. Bonzer har spilt en stor rolle i at vår organiske trafikk har økt med x8 på bare ett år.

Rasmus Ulveman, CEO & Partner, SimplyJob

Savner dere mer organisk trafikk og konverteringer?

La oss se hva som skal til for å dere kan bli mer synlige i deres marked.